Lås og beslag

Atech Security leverer alt innen lås og beslag

Kontakt oss

Løsninger som bidrar til økt sikkerhet

Å installere lås og beslag kan være en omfattende prosess. I dag kan du velge mellom utallige typer låser.

I tillegg finnes det en rekke tilleggselementer, blant annet borbeskyttelse, bruddhylser, bakkantbeslag og nødbeslag, som kan være nødvendig for å oppnå rett beskyttelsesgrad.

Enten du skal ha nye låser eller skifte ut de gamle, føles det uansett trygt å kunne rådføre seg med en erfaren sikkerhetsleverandør. Vi tar gjerne en gjennomgang av eksisterende bygninger for å se hvilke låser og beslag som kan høyne sikkerheten hos akkurat deg!

Skift låsene med jevne mellomrom

Produsentene anbefaler gjerne at man bytter de viktigste låsene hvert 10.-15. år. Dette er først og fremst fordi teknologien utvikles og låsene blir bedre over tid. Samtidig er det lett å miste oversikten over hvem som har nøkkel til inngangsdører og porter etter hvert som årene går. Å bytte låser med jevne mellomrom bidrar derfor til at sikkerheten opprettholdes.

Elektronisk, elektrisk eller mekanisk lås?

Det er som sagt mye å velge mellom når du skal få montert nye låser. Vi hjelper deg gjerne med å kartlegge behov knyttet til praktisk bruk og sikkerhetsgrad, og gir anbefalinger på bakgrunn av dette.

Mekaniske låser er dem vi kjenner som tradisjonelle nøkkellåser. Dette er den enkleste formen for lås, og dekker sikkerhetsbehovene for folk flest. Våre nøkkelstyrte låser inneholder patenterte løsninger som gjør dem tilnærmet umulige å dirke opp.

Dersom du ikke ønsker å styre med nøkler, kan du få installert en elektronisk lås, med kode, låsebrikke eller fjernkontroll. Dette blir stadig mer populært, også i private hjem. Vi leverer også elektriske (elektromekaniske) låser, som styres av bryter, nøkkel eller kode, samt større, mer avanserte adgangskontrollsystemer som baserer seg på kort, koder og/eller fingeravtrykk.

Beslag er «alt det andre»

Begrepet beslag omfatter alt som gjør at rømningsveier, foldedører, balkongdører, skyvedører, vinduer og andre åpninger fungerer slik det forutsettes i byggets låseplan. Et beslag kan være alt fra den delen av låsen i toalettdøren som viser om det er ledig eller opptatt, til et nødbeslag som gjør det mulig å åpne rømningsveier i nødsituasjoner.

Som profesjonelle sikkerhetsmontører vet vi hvilke beslag som passer på hvilke områder. Vi sørger for at monteringen alltid går etter planen.

Skilt – kanskje den største beslaggruppen

I vår bransje betyr ikke «skilt» det folk flest forbinder med ordet. Et skilt er den delen av en dør som dekker området rundt dørvrider og lås – og det kan innebære så mangt. Skiltene kan komme i ulike utførelser med tilpassede farger og materialer på vrider og lås.

Skiltene har både estetiske og sikkerhetsmessige formål. I tillegg til å ha innvirkning på dørens utseende, er de også laget for å vanskeliggjøre innbrudd ved å sperre for direkte tilgang til låskassen fra utsiden.

Har du spørsmål til låser og beslag?

Da er du kommet til rett sted. Send oss gjerne en henvendelse eller slå på tråden.

Kontakt oss