Gitterløsninger

Hvilket gitter egner seg best for deg? Atech Security har svarene du leter etter

Kontakt oss

FG-godkjente gitterløsninger

Et gitter er en mekanisk løsning i stål eller metall som normalt brukes for å tette og sikre åpninger. Hovedformålet med et gitter er å ivareta sikkerheten i bygg og lokaler, verne om verdier og holde uvedkommende ute.

Vi leverer gittere som tilfredsstiller alle krav til sikring av eiendom, og står for alt fra prosjektering og montering til vedlikehold av gitterløsninger.

Tre ulike gitterløsninger

Det finnes i hovedsak tre ulike typer gittere:

Tre ulike gitterløsninger

  • Faste gitter

  • Rullegitter

  • Rullesjalusier

Et rullegitter er en åpen, opp- og nedrullbar løsning der det er mulig å se gjennom gittermaskene eller lamellåpningene. Rullesjalusien er også nedrullbar, men er lukket og åpner ikke for innsyn. Et fast gitter er, som navnet tilsier, et gitter for permanent montering. Både rullegitter og rullesjalusi kan være motordrevet eller hånddrevet, mens de faste gitrene kan ha hengsler som gjør det mulig å åpne gitteret ved behov.

Faste gitter gir høy sikkerhet

Faste gitter er ikke nødvendigvis estetisk vakkert, men ved høye krav til sikkerhet gjør det faste gitteret jobben. Et fast gitter brukes gjerne foran glassruter, slik at eventuelle innbruddstyver sperres ute selv om de knuser ruten. Ettersom gitteret er godt synlig har det også preventiv effekt.

For å lette vinduspuss og lignende leveres mange fastgitterløsninger med hengsling som gir lettere tilgang bak gitteret. Disse kan gjerne leveres med beslag, slik at gitteret oppfyller krav til nødutgang.

Når trenger du rullegitter og når trenger du rullesjalusi?

Rullegitter og rullesjalusi har mange av de samme egenskapene, og gir stort sett samme grad av sikkerhet. Den store forskjellen er at det kun er rullegitteret som gir innsyn. For butikker og andre som ønsker at det skal være mulig å se inn er derfor dette den beste løsningen. Er du ikke avhengig av eksponering, anbefaler vi en rullesjalusi.

Øk sikkerheten med alarm på gitteret

Ved sikring av innganger og vinduer er det viktig at du velger FG-godkjente produkter. Det stilles høye krav til kvalitet på gitterløsninger, og de gir derfor høy grad av sikkerhet alene.

For mange kan det imidlertid være aktuelt å øke sikkerheten ytterligere ved å koble gitteret til en innbruddsalarm. Vi har sett flere tilfeller av «sjokkbrekk», der tyvene bruker bil til å kjøre inn i gitteret for å komme inn i lokalene. Da er det smart med en alarm som tilkaller hjelp automatisk.

Vi tilbyr serviceavtale på din gitterløsning

Det finnes ikke noe verre enn ikke å få åpnet butikken, lageret eller fabrikken fordi et gitter har kilt seg fast. Med en serviceavtale hos oss sikrer du deg prioritet i utrykningen. Våre erfarne montører er raskt på plass for å løse dine problemer.

Vi kan også komme innom for en årlig kontroll av kritiske deler og områder på gitteret eller sjalusien. Da vet du at din løsning fungerer optimalt, og at sikkerheten til enhver tid er på topp.

Er det noe du lurer på angående gitterløsninger?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om våre løsninger.

Kontakt oss